Vår lilla dotter döptes för några helger sen och efter en väldigt lång bakpaus så ville jag baka igen!
Har länge velat prova på att göra en våningstårta och nu hade jag chansen.
Testade även på att modelera små skor vilket var väldigt kul att göra!
Innehåller: Chockladbotten, Maraboufluff och Dumlefluff. Spacklade med grädde och täckt med marsipan. Dekorationer i sugarpaste.
fredag 26 oktober 2012
torsdag 19 januari 2012
Nyårstårta
Precis som förra årets nyårstårta så blev även denna halv då vi var två baktokiga som gärna ville göra en tårta
Innehåller: "Lika delar" botten, glasscreame, hallonmousse. Spacklad med grädde och täckt med marsipan. Dekorationer i sugarpaste
Vaniljpannacotta
En väldigt god efterrätt som går snabbt att göra
Ingredienser
3 dl grädde
1 blad gelatin
3 msk socker
1 st vaniljstänger
200 g hallon
1 blad gelatin
3 msk socker
1 st vaniljstänger
200 g hallon
Gör så här
1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och de hela vaniljstängerna.
2. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet.
3. Plocka upp vaniljstången och släng. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen att stelna cirka 3 timmar.
4. Lägg på bären precis innan servering.
tisdag 20 december 2011
Blåbärsmuffins med vaniljglasyr
Maken skulle byta jobb och ville bjuda på något sista dagen och efter mycket letande så fastnade han för blåbärsmuffins och vaniljglasyr.
Tillsammans blev det väldigt väldigt sött och jag kommer nog inte köra den kombon fler gånger men jag kommer definitivt göra muffinsarna fler gånger fast med annan frosting och använda glasyren till att spackla tårtor!
Blåbärsmuffins (ca 12 st)
Ingredienser
360 g mjöl
370 g strösocker
1 tsk salt
1,5 tsk bikarbonat
3 3/4 dl filmjölk
1 ägg
0,5 tsk vaniljessens
70 g osaltat smör, smält
250 g blåbär
1. Värm ugnen till 175 grader
2. Lägg mjöl, socker, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke och vispa samman ingredienserna med en elvisp på låg hastighet.
3. Blanda filmjölk, ägg och vaniljessens i en kanna. Häll ned det långsamt i mjölblandningen medan du vispar så att alla ingredienser blandas.
4. Häll i det smälta smöret och vispa tills det precis har blandats ned. Vispa sedan på medelhög hastighet till en slät smet.
5.Vänd till sist försiktigt ned blåbären med en träsked så att de blir jämnt fördelade.
6. Skeda upp smeten i pappersformarna till två tredjedelar och grädda i 20-25 minuter.
Vaniljglasyr (till ca 12 st)
250 g florsocker, siktat
80 g osaltat smör, rumstempererat
1/4 dl mjöl
några droppar vaniljessens
1. Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet med en elvisp.
2. Blanda ned vaniljessensen i mjölken i en separat bunke och sillsätt sedan mjölkblandningen, några matskedar i taget, i smörblandningen.
Etiketter:
Cupcakes,
Muffins,
Recept: Cupcakes,
Recept: Frosting
fredag 4 november 2011
Cupcake? Tårta?
För några helgen sen var vi bortbjudna till några vänner och jag fick äran att göra efterrätten!
Ville passa på att göra något från min bok som jag fick för ett tag sen och valde dessa:
Ville passa på att göra något från min bok som jag fick för ett tag sen och valde dessa:
Lägger på "jorden" på frostingen
Innehåller: Chockladmuffins med vitchocklad, chockladfrosting och dekorationer i sugarpaste
Dom var väldigt roliga att göra men den stora frågan är: Är det cupcakes eller tårta??
måndag 5 september 2011
Present & Dekor i Osby
Förra helgen var vi bjudna på kalas i närheten av Osby och vad passar då bättre än att åka inom Present & Dekors jätte mysiga butik?
Jag behövde fylla på mitt förråd av sugarpaste och självklart hitta jag även lite annat :)
Är ni i närheten så kan jag verkligen rekommendera att åka inom butiken!!
Jag behövde fylla på mitt förråd av sugarpaste och självklart hitta jag även lite annat :)
Är ni i närheten så kan jag verkligen rekommendera att åka inom butiken!!
Har aldrig testat med chokladsmak innan så det ska bli spännande
Just detta diamond kantmönster har jag varit på jakt efter ganska länge men det har varit slut lite överallt så jag blev så glad när jag hittade det!
fredag 2 september 2011
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)