Bakade denna för några veckor sen men har helt glömt att lägg upp den i bloggen. Denna kakan var väldigt lätt att göra och väldigt väldigt god!
Ingredienser
200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 pkt daim à 56 g
Tillbehör
2-3 dl vispgrädde
Jordgubbar
1. Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme
2. Vispa ägg och socker. Blanda vetemjöl och bakpulver noga. Hacka daimbitarna
3. Rör försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten i ägg- och sockerblandningen. Vänd ner mjölet tillsammans med ca hälften av daimet försiktigt så att smeten blir slät.
4. Häll smeten i formen och grädda i 225 grader mitt i ugnen i 12 minuter. Låt kakan svalna i formen och sätt in i den i kylen tills servering. Lossa lätt med kniv och flytta över till ett fat. Servera den kall med grädde och jordgubbar. Strö över resten av daimet.
1 kommentar:
ja men gör det! de har mer än man tror:)
GUD så gott detta såg ut gaah så chokladsugen jag är!
Skicka en kommentar