söndag 14 augusti 2011

Chokladtårta med daim

Bakade denna för några veckor sen men har helt glömt att lägg upp den i bloggen. Denna kakan var väldigt lätt att göra och väldigt väldigt god!


Ingredienser
200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 pkt daim à 56 g

Tillbehör
2-3 dl vispgrädde
Jordgubbar

1. Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme

2. Vispa ägg och socker. Blanda vetemjöl och bakpulver noga. Hacka daimbitarna

3. Rör försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten i ägg- och sockerblandningen. Vänd ner mjölet tillsammans med ca hälften av daimet försiktigt så att smeten blir slät.

4. Häll smeten i formen och grädda i 225 grader mitt i ugnen i 12 minuter. Låt kakan svalna i formen och sätt  in i den i kylen tills servering. Lossa lätt med kniv och flytta över till ett fat. Servera den kall med grädde och jordgubbar. Strö över resten av daimet.

1 kommentar:

madde sa...

ja men gör det! de har mer än man tror:)

GUD så gott detta såg ut gaah så chokladsugen jag är!