Jag gjorde denna tårtan igår på morgonen för vi skulle få besök på kvällen. Var väldigt lätt att göra och mycket god!
(Klar och på väg in i kylskåpet)
Botten:
200 g digestive
100 g smält smör
100 g smält smör
Finfördela kexen till smulor och blanda ner det smälta smöret. Platta ut blandningen i en form med löstagbar kant
Vaniljmousse:
200 g naturell färskost
200 g vaniljyoghurt
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver (går också bra med 2 tsk vaniljsocker)
3 dl grädde
5 gelatinblad
Blanda färskost, yoghurt, socker och vaniljsocker.
Blötlägg gelatinbladen.
Vispa 2 dl grädde.
Hetta upp 1 dl grädde och smält gelatinbladen i grädden.
Blanda ner gelatingrädden och den vispade grädden i färskostblandningen.
Häll allting ovanpå kexbotten och låt stelna i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar