söndag 24 oktober 2010

Vaniljmoussetårta med kiwi

Jag gjorde denna tårtan igår på morgonen för vi skulle få besök på kvällen. Var väldigt lätt att göra och mycket god!

 (Klar och på väg in i kylskåpet)


 Botten: 
200 g digestive
100 g smält smör

Finfördela kexen till smulor och blanda ner det smälta smöret. Platta ut blandningen i en form med löstagbar kant

Vaniljmousse:
200 g naturell färskost
200 g vaniljyoghurt
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver (går också bra med 2 tsk vaniljsocker)
3 dl grädde
5 gelatinblad

Blanda färskost, yoghurt, socker och vaniljsocker. 
Blötlägg gelatinbladen. 
Vispa 2 dl grädde. 
Hetta upp 1 dl grädde och smält gelatinbladen i grädden. 
Blanda ner gelatingrädden och den vispade grädden i färskostblandningen. 
Häll allting ovanpå kexbotten och låt stelna i kylskåp.

Inga kommentarer: