torsdag 20 januari 2011

Muffins med trippelchoklad

Jag väntade besök idag och tyckte att det var ett väldigt bra tillfälle att testabaka dessa muffinsarna.
Jag fick göra någon liten ändring i receptet för jag hade inte just dom ingredienserna hemma som behövdes men det blev bra ändå!


För 10 stycken (dock fick jag 18 så jag vet inte vad jag lyckades med)

4 1/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 1/4 dl farinsocker (jag använde brunt farinsocker)
50 g mörk choklad, grovt hackad
50 g mjölkchoklad, grovt hackad
50 g vit choklad, grovt hackad
1 ägg, vitan och gulan separerad
1/4 tsk salt
85 g smör, smält
1/2 dl gräddfil (hade ingen hemma så jag tog turkisk yoghurt)
1 3/4 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker

1. Förvärm ugnen till 200 grader. Smöra eller placera pappersformar i muffinsplåten.

2. Blanda samman mjöl, bakpulver, bikarbonat, socker och cirka 2/3 av varje chokladsort i en stor skål.

3. Vispa samman äggvitan och saltet i en skål till mjuka toppar bildas. Blanda äggulan, smält smör, gräddfil, mjölk och vaniljsocker i en annan skål. Tillsätt hela smeten till de torra ingredienserna och ror om lätt tills allt nästan blandats. Vänd försiktigt ner äggvitan till allt blandats.
4. Fördela smeten jämnt i den förberedda plåten och tryck sedan lätt ner resten av chokladen i smeten. Grädda i 18-20 minuter eller tills muffinsen rest sig och är fasta. Låt svalna i plåten.

(Man kan även använda smaksatt choklad)


2 kommentarer:

Sara sa...

Ser jättegott ut. Synd man inte är gäst i ditt hus :) Du har en award och hämta hos mig om du vill ha den?

ronja sa...

Hehe det har vi fått höra av många att han ser vaken ut, det är så skoj :)