lördag 12 februari 2011

Mini morotscupcakes med cream cheese frosting




(Beställde cupcakesträdet och formarna från denna sidan)  

3 st ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1,5 tsk mald kanel
1 nypa salt
1,5 dl rapsolja
4,5 dl rårivna morötter (ca 220 g)

Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten.
Tillsätt olja och morötter.
Fyll muffinsformarna till 3/4.
Grädda i mitten av ugnen 18-20 minuter i 220 grader. (Behövdes bara 8 minuter när det var mini)

Cream Chesse Frosting
200 g philadelphia ost, kylskåpskall
100 g smör, kylskåpskall
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker

Vispa osten och smöret klumpfritt. Tillsätt vaniljsocker och florsocker, vispa slätt.
Spritsa eller bre frostingen på cupcakesen.

Smälte choklad och ringlade ut över ett bakplåtspapper och bröt sen av bitar och satt i frostingen.

Inga kommentarer: