måndag 22 november 2010

Cake balls....

.....eller ja.... ett försök till cake balls i alla fall!
Jag hade en massa tårtbotten kvar sen jag gjorde caffe latte tårtan så jag tänkte testa att göra egna cake balls...
Blandningen blev väldigt god men hur gör man för att doppa dom i chokladen och att få det bra???
Det slutade med att jag fick frysa in dom istället och ska nu ut på nätet och efterforska lite!

(bollarna innan försöket till att doppa dom i choklad)

4 kommentarer:

Bakverk och Fikastunder sa...

Det är svårt ja :-) Tror att de skall vara kalla. Jag har lagt bollen på en gaffel och öst med en sked. Skrapat av överflödet med gaffeln mot skålen och försiktigt lagt ner den på ett bakplåtspapper. Har slarvat lite själv men man får nog in finessen ;-)

Sockerfrun sa...

Ska definitivt testa det! Tack för tipset!!

Stine sa...

De siste gangene som jeg har laget cake balls så har jeg lagt de i fryseren litt så de blir kalde. Da stivner sjokoladen bedre.

Så bruker jeg lollipop stick på ballene. Det gjør det veldig enkelt å dekke de med sjokolade :)

Sweet Passion sa...

du kan också prova att smälta kokosfett med chokladen,så blir chokladen lättare att hantera och slipper tjock chokladsmet,för då blir de fula.och sen är det bara att ta två skedar,så har de funkat bra för mig.Lycka till,och de är bara att försöka.träning ger färdighet