söndag 14 november 2010

Kladdkaksmuffins med vit chokladfrosting

Idag har jag och en kompis bakat till brunchen som öppna förskolan ska ha imorgon på babycafét.
Det fick bli kladdkaksmuffins med vit chokladfrosting men innan vi gjorde dom helt klara så tog vi lite sprutgrädde och gjorde fyra stycken som vi kunde ha till fikat (och lite fars dagfirande)

Kladdkaksmuffins
2 ägg,
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1,5 dl mjöl,
1 krd salt
100 g smält smör

Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt, mjöl. Rör ner äggen och sen det smälta smöret.
Häll i smeten i formar och in i ugnen i 10 minuter på 200 grader


Vit chokladfrosting
300 g vit choklad
200 g naturell philadelphia
1 dl florsocker

Smält chokladen i ett vattenbad och blanda sen ner philadelphian och florsocker. Låt stå och svalna en stund innan spritsning

 
(Dekorerade med sugarpaste) 
Hade inte bakat något till Halloween så jag fick passa på att använda formarna jag vann hos Milli till detta baket (bättre sent än aldrig!)

1 kommentar:

emeliehjaertajonas sa...

Tack så mycket! Gud vad duktig du är på att baka!